Portret

Portretten tekenen is erg lastig. Dat is echt een vak apart, zeg maar gerust een specialisme. Zodra het niet echt lijkt wordt een portret meteen een gekke karikatuur. Alsof de afgebeelde persoon iets heel vervelends is overkomen. Nee, daar waag ik me niet aan! Wat ik wel kan is poppetjes tekenen. Cartoonpoppetjes, fantasiepoppetjes, maar ook Legopoppetjes. Lego is nog altijd mateloos populair. Zowel voor jong als voor oud. Al heb ik wel het idee dat vooral hele oude kinderen er nog graag mee spelen 🙂 Heel goed natuurlijk, want wie een beetje kind blijft, blijft jong. Zelf ben ik ook geïnfecteerd met het Legovirus. Zo heb ik vorig jaar nog het Ghostbustershuis aangeschaft voor mijn dochtertje mijzelf om mee te spelen! Een leuker poppenhuis bestaat er niet!


Maar goed, terug naar het tekenen van Legopoppetjes. Tegenwoordig zijn er poppetjes in alle vormen en uitvoeringen te koop en kun je zelfs je persoonlijke poppetje laten maken en bedrukken. Daarbij ogen Legopoppetjes altijd wel vriendelijk, gezellig, kleurrijk en tijdloos. Hoe leuk is het om daar wat mee te doen dacht ik zo.

Zodoende heb ik twee vormen bedacht:

  1. Een XL-figuurtje uitgetekend; Dat kan een actieheld zijn, filmfiguur, of misschien wel jezelf. Uitgevoerd op groot formaat en ingelijst 60x80cm
  2. Een portet; van bijvoorbeeld je familie, collega’s of een verzameling van je favoriete Legopoppetjes. De poppetjes gelijkend gemaakt aan de hand van de mogelijkheden die Lego biedt. Zelfs huisdieren zijn er tegenwoordig volop in Lego! Er is zo veel mogelijk.

Wil je een van de bovengenoemde illustraties laten maken, klik dan op de afbeelding hieronder.

Koen.